Vukadinović se krije u BiH?

Prema optužbama SDT-a, Vukadinović je u junu 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je još 2016. godine formirao Baranin Alan Kožar, čiji članovi su likvidirali Klikovca

22214 pregleda 2 komentar(a)
Sa privođenja u Specijalno tužilaštvo (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović
Sa privođenja u Specijalno tužilaštvo (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović

U Bosnu i Hercegovinu (BiH) navodno se krije Podgoričanin Predrag Vukadinović za kojim crnogorska policija traga zbog sumnje da je umiješan u ubistvo sugrađanina Saše Klikovca 18. jula 2020. godine u Zeti.

To proizlazi iz optužnice Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) podnijete protiv njegovog brata Janka Vukadinovića i još pet osoba, koje terete za planiranje likvidacije dvojice Beograđana bliskih kavačkom kriminalnom klanu - Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, a nezvanično su rekli da ne mogu javno saopštavati gdje traže kog bjegunca.

Prema optužbama SDT-a, Vukadinović je u junu 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je još 2016. godine formirao Baranin Alan Kožar, čiji članovi su likvidirali Klikovca.

To ubistvo plaćeno je 100.000 eura. Šef te grupe - Kožar, ubijen je pet dana kasnije u Grčkoj.

Vukadinoviću se sudi u odsustvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

SDT ga sumnjiči da je toj višečlanoj kriminalnoj grupi bio logistička podrška.

Odbjeglog Vukadinovića u istrazi je pomenuo svjedok saradnik Hasan Turković, govoreći o planu te kriminalne grupe da iz Istražnog zatvora “izvuku” dvojicu optuženih za ubistva - Vuka Lalatovića i Miloša Markovića.

Lalatović je optužen za ubistvo Ratka Vuletića, a Marković za ubistvo Saše Klikovca.

”Svjedok saradnik precizira da su Vuk Lakićević i Miloš Marković nakon bjekstva iz zatvora trebali da pobjegnu u Bosnu kod Peđe Vukadinovića. Janko mu je rekao da je za njih planirao da po Evropi rade ozbiljna ubistva, odnosno ubistva koja se više plaćaju, a ne kao ovdje u Crnoj Gori po stotinak hiljada eura. U vezi sa Peđom Vukadinovićem, svjedok navodi da mu je slao novac preko pošte, na ime Lasić Luka, i to za Mostar, a po uputstvu Jankovom, koji mu je rekao da je to za njegovog brata Peđu Vukadinovića, da plati stan i da preživi”, piše u optužnici SDT-a.

Turković je specijalnim tužiocima detaljno ispričao plan bjekstva dvojice optuženih za ubistva, objasnivši da je tom propalom akcijom koordinirao Janko Vukadinović.

”Plan je smislio Janko Vukadinović, a trebali su da pobjegnu Vuk Lalatović i Miloš Marković. Pojašnjava da mu je Janko rekao da su oni dali 1.000 eura komandiru u zatvoru, ali mu nije rekao kako se zove taj komandir, kako bi im unio neke konopce i kuke koje će im koristiti za bjekstvo. Prema tom planu, ova dvojica su trebala za vrijeme šetnje da pobjegnu kroz neku žicu, koju je trebalo da presiječe Boljević Nikola, a sve oko rezanja žice završavao je Zoran Perović, za kog Boljević radi”, rekao je Turković, a piše u optužnici.

Objasnio je i da su, prema tom planu, motociklima trebali da ih sačekaju Ivan Magovčević i Saša Raičević, ali se od bjekstva dvotočkašima odustalo zbog kiše.

Ispričao je i da je po nalogu Vukadinovića novac za kupovinu automobila i motocikala uzimao od Almire Mujahodžić i majke Miloša Markovića, kao i da je sa Raičevićem i Milošem Božovićem, zvanim Giška, obilazio Istražni zatvor kako bi sve bolje isplanirali.

Rekao je tužiocima i da je Vukadinović formirao grupu na kriptovanoj aplikaciji “Skay ECC” u kojoj su dogovarali bjekstvo, kao i da mu je iz Istražnog zatvora pisao i Marković, požurujući ga.

Plan im je propao jer je Vukadinović završio u samici.

Bonus video: