zbog opravdanog odsustva člana sudskog vijeća

Odloženo ročište za kontrolu optužnice protiv Vukotićeve grupe

Zbog pokušaj ubistva Belivuka, njegovog saradnika Miljkovića ali i navodnog šefa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana

13522 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Ročište za kontrolu optužnice protiv optuženih za planiranje ubistva Marka Miljkovića i Veljka Belivuka zvanog Velja nevolja, koje je danas bilo zakazano da se održi u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 30. septembar zbog opravdanog odsustva člana vijeća.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da je Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Djelovanje kriminalne prganizacije je planirano na neodređeno vrijeme.

Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog djela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je rješenjem suda određen za svjedoka saradnika, a zatim za zaštićenog svjedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić.

Dodaje se da je Jovanović počinio krivično djelo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Preporučujemo za Vas