Veljović pušten da se brani sa slobode

Tužilaštvo Veljovića sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

152713 pregleda 1555 reakcija 307 komentar(a)
Veljovića uvode u zgradu suda, Foto: Savo Prelević
Veljovića uvode u zgradu suda, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2021. 17:21h

Savjetnik predsjednika države Veselin Veljović pušten je da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Doskorašnje kolege Veljovića su na saslušanje izvele iz policijskog kombija sa lisicama na rukama.

On je uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora bio priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju.

Veselin Veljović
foto: Savo Prelević

Povezani članci

06. Septembar 2021.

ODT Cetinje predložilo pritvor za Veljovića

Da će Veljović danas biti priveden sudiji za istragu, "Vijestima" je ranije danas saopštio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Cetinje Duško Milanović.

Veselin Veljović
foto: Savo Prelević

Par minuta prije njega u zgradu Osnovnog suda Cetinje ušli su branioci uhapšenog savetnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, advokati Nikola Martinović i Mihailo Volkov.

Tužilaštvo Veljovića, koji je savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Povezani članci

05. Septembar 2021.

Uhapšen Veselin Veljović

Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svjedoke.

Prema tvrnjama potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef pollicije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.

Vijestima je iz bezbjednosnog sektora saopšteno da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali Cetinjski manastir od demonstranata koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija.

Pritvor i za Žugića

Milanović je Vijestima kazao da je u cetinjskom tužilaštvu danas saslušan i Nikola Žugić koji je takođe osumnjičen za napad na službno lice u vršenju službene dužnosti i da je i njemu nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Bonus video: