Agoviću odloženo suđenje

Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića je predstavljeno da je okrivljeni Agović tokom 2019. godine, postao član kriminalne organizacije koju je 2016. godine, stvorio sada pokojni Stevan Stamatović

9859 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Početak suđenja Saši E. Agoviću iz Podgorice, optuženom za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, odložen je danas u Višem sudu u Podgorici za 17. septembar.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković navela je da se glavni pretres neće održati jer nijesu ispunjene procesne pretpostavke.

Dodala je da je odlukom Sudskog savjeta Crne Gore, članu vijeća - sudiji Miljani Pavlićević prestala sudijska funkcija, dok je sudija Branka Bošković predala zahtjev za prestanak sudijske funkcije.

Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića je predstavljeno da je okrivljeni Agović tokom 2019. godine, postao član kriminalne organizacije koju je 2016. godine, stvorio sada pokojni Stevan Stamatović, čiji su članovi postali osim Agovića i sada pokojni Đorđije Božović, te osuđeni Aleksandar Bojović, Milan Lješnjak i druga neidentifikovana lica.

Dodaje se u optužnici da je Agović prihvatio da postupa po naredbama i uputstvima organizatora kriminalne organizacije koja su mu prenešena preko drugih pripadnika kriminalne organizacije, da nabavlja, drži i čuva sredstva za izvršenje krivičnih djela – oružje i eksplozivna sredstva.

Bonus video: