Veljović: Ukidanje pritvora potvrda da Crna Gora ima institucije, časne i odgovorne pojedince i nezavisno sudstvo

"Drago mi je što sam danas na Cetinju i što sam prethodna 24 sata proveo u pritvorskim prostorijama na Cetinju, zbog ideje slobodne, demokratske evropske Crne Gore"

116680 pregleda 2676 reakcija 249 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević

Savjet predsjednika Crne Gore Veselin Veljović kazao je da je odluka sudije za istragu cetinjskog Osnovnog suda da mu se ukine pritvor potvrda "da Crna Gora ima kapacitete i institucije" i da je potpusno siguran "časne i odgovorne pojedince i nezavisno saudstvo".

"Za mene je Crna Gora vjerum kao i za sve Crnogorke i Crnogorce ideal i zbog toga mi jer drago što sam danas na Cetinju i što sam prethodna 24 sata proveo u pritvorskim prostorijama na Cetinju, zbog ideje slobodne demokratske evropske Crne Gore", kazao je Veljović po izlasku sa saslušanja.

Kazao je i da je vjeruje da je ovdje riječ ne o činjenicama i ne o istini "nego o političkom progonu i osveti premijera Krivokapića i potpredsjednika Vlade Abazovića".

"Niti će me ućutkati niti uplašiti, ja ću i dalje da nastavim da kao odgovoran čovjek se ponašam, odgovorno i zakonito i da doprinosim onome što jesu uspjesi države u narednom periodu sa ovima koje sam pomenuo ili bez njih, u svakom slučaju o tome će građani dati svoj sud", rekao je Veljović.

Kazao je da su svi bili "svjedoci da je mitropolit crnogorske-pravoslavne crkve ustoličen na Cetinju pod pratnjom bornih kola, pod pratnjom borbenih policijskih vozila, uz represeju neviđenu prema građanima Crne Gore i Cetinja".

"Mislim da je ovo prvi put da imamo krvavog mitropolita na prestolu i na tronu Svetog Petra Cetinjskog, ali o tome neka sude građani i država. Žao mi je što je ova izdajnička vlada dala podršku takvom činu i pokušala da ponizi našu državu i sve njene građane. Crnogorci imaju čast iu ponos i vjerujem da to neće imati neke značajnije posljedice prema njima. Žao mi je što su u toj aktivnosti snažan doprinos dali službenici obavještajno-bezbjednosnog sektora i to neću komentarisati, ali ću reći da čelnici bavještajno-bezbjednosnog sektora imaju imalo časti morala i obraza podnijeli bi ostavku zbog svega što su učinili Crnoj Gori kao članici NATO-a i sjutra kao porodici evrospkih naroda", kazao je Veljović.

Veljović i poslanik DPS-a Predrag Boškovićš
Veljović i poslanik DPS-a Predrag Boškovićšfoto: Savo Prelević

Veljović je pušten da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Povezani članci

06. Septembar 2021.

Veljović pušten da se brani sa slobode

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo mu je bilo odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svjedoke.

Prema tvrnjama potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef pollicije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.

Bonus video: