SPP: Ako reakcija vrha države ne urodi plodom donijeti mjeru zabrane ulaska u CG članovima parlamentarne većine u Srbiji

"Srbijanskoj policiji tj. vladajućoj strukturi u Srbiji se mora nedvosmisleno staviti do znanja da iako brojčano veća ne može nekažnjeno maltretirati građane Crne Gore"

11616 pregleda 127 reakcija 28 komentar(a)
Foto: sppcg.me
Foto: sppcg.me

Stranka pravde i pomirenja (SPP) osudila je, kako se navodi u saopštenju, "sramno ponašanje" srbijanske policije prema poslanici crnogorskog parlamenta Dragici Sekulić.

Iz SPP su pozvali institucije države Crne Gore da javno osude, "učestala maltretiranja crnogorskih građana, parlamentaraca i funkcionera motivisana prije svega političkim pritiskom na sve one koji su od strane zvaničnih organa države Srbije označeni kao protivnici fantomskog 'srpskog sveta'".

"Od usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici zvanični organi države Srbije objelodanili su namjeru da sve one koji su glasali za rezoluciju stave na crnu listu i na taj način vrše konstantan pritisak i mješanje u unutrašnhe stvari suverene države Crne Gore, prije svega u odluke parlamenta Crme Gore. Tako su žrtve tog anticivilizacijskog progana prije Dragice Sekulić bili i poslanici crnogorskog parlamenta Draginja Stanković-Vuksanović, Suada Zoronjić i Ervin Ibrahimović... Dosadašnje ignorisanje državnih organa sramnnog ponašanja srbijanske policije uveliko je doprinjelo nastavku progona arlamentaraca iz Crne Gore što je svakako nedopustivo", navodi se u saopštenju.

Pozivali su predsjednika države Mila Đukanovića, Skupštine Aleksu Bečića, premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Valade Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića "da jasno i nedvosmisleno osude maltretiranja crnogorskih građana na srbijanskoj granici", te da o tome izvjeste evropski parlament i sve relevantne međunarodne adrese.

"Kao i da u slučaju da reakcija ne urodi plodom zaustavljanja sramnog ponašanja da donesu adekvatne protumjere, prije svega zabranom ulaska u Crnu Goru svim članovima parlamentarne većine u Srbiji. Srbijanskoj policiji tj. vladajućoj strukturi u Srbiji se mora nedvosmisleno staviti do znanja da iako brojčano veća ne može nekažnjeno maltretirati građane Crne Gore dok istovremeno štite ratne zločince, kriminalce i ubice novinara. Ukoliko ovaj apel crnogorskim institucijama ostane ignorisan pozvaćemo građane da legitimnim sredstvima ukažemo domaćim ali i međunarodnim institucijama da hegemonistička politika ugrožavanja i maltretiranja nevinih građana ne može i ne smije ostati bez odgovora", zaključuje se u saopštenju SPP.

Bonus video: