"policija Srbije postupila na krajnje grub način"

MVP: Nekorektna postupanja srbijanskih vlasti prema građanima Crne Gore moraju prestati

Želimo da vjerujemo da građanima i jedne i druge države, dodaju oni, pa bili oni štićene ličnosti ili poslanici, ako ne postoji razlog za suprotno činjenje, možemo garantovani jednak tretman i puno uvažavanje

34332 pregleda 58 reakcija 57 komentar(a)
Zgrada Ministarstva, Foto: Twitter/gov.me
Zgrada Ministarstva, Foto: Twitter/gov.me

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je policija Srbije "postupila na krajnje grub način" prilikom pretresa sina premijera Zdravka Krivokapića.

Oni su u saopštenju naveli da je policija na taj način postupila "iako je riječ o štićenoj ličnosti u pratnji pripadnika Uprave policije Crne Gore"

Takođe, iz MVP-a su poručili da nekorektna postupanja prema Crnoj Gori i njenim građanima moraju prestati.

"Povodom sinoćnjeg grubog postupanja policije Republike Srbije prema sinu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, prilikom razgovora sa Oliverom Stamenkovićem, otpravnikom poslova u Ambasadi te zemlje u Podgorici, ponovljen je stav izrečen već više puta nakon iskustava naših poslanika na državnoj granici Srbije. Poslije neprijatnosti kćerki premijera Krivokapića koje su već jednom, iz bezbjednosnih razloga, morale napustiti Beograd, dogodilo se da je njegovog sina, iako je riječ o štićenoj ličnosti u pratnji pripadnika Uprave policije Crne Gore, Policija Republike Srbije pretresala potežući čak i oružje, te pravdajući svoj postupak naredbom, postupila na krajnje grub način", navodi se u saopštenju MVP.

Iz Ministarstva su dodali da izražavaju veliku zabrinutost i apeluju da ovakav odnos srbijanskih vlasti, "zemlje koju smatramo prijateljskom i sa kojom želimo najbolje odnose, odmah prestane".

Oni su naveli da nakon stava Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, da su lažni navodi da je ovdje riječ o maltretiranju, te da su u ovom slučaju postupali profesionalno i u skladu sa zakonom, "mi i ovoga puta želimo da vjerujemo da je po srijedi bila “neophodna provjera”, kako je to saopšteno"

"Ministarstvo vanjskih poslova izražava nadu da će državni organi Srbije osim objašnjenja koja nisu izostala ni prilikom prethodnih neprijatnosti, ovoga puta pokazati iskrenu i stvarnu volju da se ovakvi postupci ostave u prošlosti i da djelima pokažemo da možemo imati puno povjerenje jedni u druge. Želimo da vjerujemo da građanima i jedne i druge države pa bili oni štićene ličnosti ili poslanici, ako ne postoji razlog za suprotno činjenje, možemo garantovani jednak tretman i puno uvažavanje. U to duboko vjerujemo jer građani obje zemlje to zaslužuju, jer vjeruju u prijateljstvo i najbolje namjere".

Iz MVP u saopštenju navode da će komunikacija sa vlastima Srbije sa njihove strane biti nastavljena.

"U dobroj vjeri da se sinoć dogodio veliki propust, a ne još jedno nekorektno postupanje prema našim državljanima, ili poruka Vladi ili premijeru", zaključuje se u saopštenju MVP.

Preporučujemo za Vas