tužilaštvo predložilo da se odredi pritvor

Vasiljević rekao da se ne sjeća da je prijetio Abazoviću

Tužilac sumnja da bi ostankom na slobodi ponovo ugrozio Abazovića ili dovršio prijetnje

33281 pregleda 1264 reakcija 112 komentar(a)
Vasiljević tokom protesta, Foto: Tv Vijesti
Vasiljević tokom protesta, Foto: Tv Vijesti

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo predložilo je tamošnjem Osnovnom sudu da odredi pritvor do 30 dana Milošu Vasiljeviću (41) osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Prethodno, juče mu je nakon saslušanja u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on je tokom saslušanja rekao da se ne sjeća da je 14. septembra grubo vrijeđao koordinatora službe bezbjednosti, niti da mu je prijetio.

Tužilac mu je, međutim, odredio zadržavanje zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi ponovio krivično djelo ili dovršio dijelo kojim prijeti.

Vasiljević je uhapšen zbog sumnje da je prije četiri dana na Cetinju izrekao teške uvrede i prijetnje na račun Abazovića.

On je tog dana s grupom građana bio ispred zgrade u kojoj se održavala sjednica Skupštine Prijestonice, čiji odbornici su razmatrali inicijativu za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC).

Okupljeni su upućivali poruke Građanskom pokretu URA, nazivajući ga sramnim i izdajničkim.

Kamere su zabilježile kako jedan od okupljenih prijeti potpredsjedniku Vlade i lideru URE kazavši da će ga, kada ga vidi, “objesiti za m**a” i psujući mu “majku muslimansku”.

Iz Uprave policije juče su saopštili da su četrdesetjednogodišnjaka, za kojim su tragali, uhapsili po nalogu nadležnog tužioca.

Preporučujemo za Vas