Pušili smo “travu”, ali nismo kupovali

Saslušan svjedok na suđenju Dženanu Lukoviću zbog držanja dva grama marihuane

10828 pregleda 29 reakcija 31 komentar(a)
Spalević (lijevo) i Luković nakon završetka suđenja, Foto: Jadranka Ćetković
Spalević (lijevo) i Luković nakon završetka suđenja, Foto: Jadranka Ćetković

Plavljanin Nemanja Spalević kazao je da je drogu izbacio kroz šupljinu automobila iza suvozača, nakon što se uplašio kada je vidio policiju kako zaustavlja vozila na magistralnom putu Berane - Plav.

To je juče rekao u bjelopoljskom Višem sudu, u nastavku suđenja njegovom sugrađaninu Dženanu Lukoviću (23), koji odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Spalević je najprije kazao da ne koristi drogu, a potom ispričao da je u više navrata konzumirao marihuanu sa Lukovićem i društvom, ali da je nikada nisu kupovali.

”Više puta sam dobijao drogu od jednog momka po imenu Jo u Plavu. Konzumirali smo marihuanu nekada jednom, nekada dva puta mjesečno. Uvijek su nas čašćavali i nikada je nismo kupovali. I tog 27. januara, pošto moj poznanik Jo nije imao da nas časti, ja Luković i Ilir Sinanović pošli smo vozilom do Berana, nakon što je Jo pozvao jednog prijatelja u Beranama da nas on časti koji džoint”, ispričao je Spalević.

Dodao je da im je, kroz otvoren prozor, taj čovjek u Beranama ubacio zamotuljak i rekao: “Evo da vas častim”.

Tužiteljka Milica Rmandić prigovorila je iskazu tog svjedoka, ističući da je očigledno da je njegov iskaz nelogičan, neuvjerljiv i usmjeren na pomaganje odbrani optuženog.

Optuženi je ranije ispričao da su se njih trojica tog dana odvezli do Berana, jer poznanik u Plavu nije imao da im da marihuaru, pa im je preporučio prijatelja u Beranama.

”Dobili smo marihuanu u refuzu i krenuli nazad, kada smo uhapšeni. U stanici policije policajci su mi prijetili, jedan od njih me je udarao otvorenom šakom u predjelu lica i prijetio mi da će mi, ako ne priznam ‘napakovati’ kod sudije”, kazao je Luković.

Istikao da je marihuanu počeo da konzumira nakon stresa koji je doživio, kada ga je Adis Mulješković sedam do osam puta ubo nožem.

Službenici Centra bezbjednosti u Beranama Stevan Raičević i Darko Mališić ispričali su da su vidjeli trenutak kada je optuženi odbacio nešto od sebe, pojašnjavajući da je droga pronađena ispod vozila, koje je pomjereno u stranu.

Prema optužnici Luković je 27. januara, u Beranama, radi prodaje držao skoro dva grama marihuane.

U mjestu Buče, kod Berana, tu drogu je odbacio od sebe kada je, po naređenju policajaca, izašao iz vozila kojim je upravljao.

Bonus video: