Suđenje Bulatoviću i Stanišiću počelo iz početka: Negirali da su učestvovali u ranjavanju Krstovića

Okrivljeni su ostali kod ranije odbrane

5373 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ranjavanja Krstovića u Zeti, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ranjavanja Krstovića u Zeti, Foto: Savo Prelević

Zbog promjene u sastavu vijeća, danas je u Višem sudu u Podgorici iz početka počelo suđenje Dragiši T. Bulatoviću i Vidoju S. Stanišiću, optuženi da su pripadnici kriminalne organizacije i učestvovanje u ranjavanju Igora Krstovića 28. januara 2020. u Zeti.

Okrivljeni su ostali kod ranije odbrane iz aprila ove godine, koju su dali pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sutkinja Biljana Uskoković.

Bulatović je ponovio da ne priznaje krivicu. Tvrdio je da ima alibi.

"U periodu od 22/23., pa do 30. januara 2020., renovirao sam kuću. Od kuće bi odlazio samo na 10-15 minuta kada bi trebalo majstorima da kupim građevinski materijal , hranu i piće. To može da potvrdi preduzimač Lazar Lazarević. Živim pošteno. Nemam veze da paljenjem vozila nakon ranjavanja Krstovića", izjavio je Bulatović u odbrani.

I Stanišić je izjavio da ne priznaje krivicu i da nema veze sa ranjavanjem Krstovića.

Branioci okrivljenih, advokati Nikola Ivanović i Marko Kovač, ostali su kod ranijih predloga za saslušanje svjedoka koji će potvrditi odbranu optuženih.

Kovač je predložio saslušanje Lazara Lazarevića, kojeg je iznoseći odbranu pomenuo Bulatović.

Ivanović, branilac Stanišića je predložio da se saslušaju svjedoci Radoslav Stanišić i Raško Džankić.

Iznoseći odbranu, Stanišić je izjavio da je dana kada je ranjen Igor Krstović, 28. januara 2020, bio kući u posjeti kod Radoslava Stanišića, te da je bio prisutan i Raško Džankić.

Suđenje se nastavlja 15. oktobra.

Bonus video: