Nastavljeno suđenje Berancu zbog prodaje heroina

Rajko Magdalinić je ispričao da se kaje što je u istražnom postupku greškom rekao da je kupio drogu za 20 eura, pa onda za 10, ali da je prava istina da ga je Golubović častio pola grama heroina"

2657 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranac Rajko Magdalinić tvrdio je da nije kupio heroin, već da ga je dobio na poklon od sada optuženog Rista Golubovića.

Golubović, koji odgovara da je 16. marta prodao 0,54 grama heroina Magdaliniću za 20 eura, u sudu je takođe negirao da je riječ o prodaji.

”Dao mu jesam, prodao nisam”, kazao je Beranac Golubović juče u bjelopoljskom Višem sudu.

”Jesam mu dao 0,539 grama heroina, jer mi ga bilo žao, zato što se i on razveo, pa sam ga razumio. Dao sam mu da mu pomognem, jer me zvao deset puta i govorio: ‘Umrijeću, ubiću se, nosićeš me na duši...”, kazao je Golubović.

Dodao je da mu je jedino bilo krivo što je Magdalinić ranije rekao da mu je prodao, kada to nije istina.

Golubović je ispričao da je u više navrata koristio heroin, naročito nakon razvoda sa suprugom, a da Magdalinića poznaje iz grada i sa terapija liječenja od zavisnosti u Domu zdravlja.

”Nekad se desi da uzmem i po 7-8 grama heroina dnevno, nekad ne uzimam po 20 dana”, kazao je optuženi.

Rajko Magdalinić je ispričao da se kaje što je u istražnom postupku greškom rekao da je kupio drogu za 20 eura, pa onda za 10, ali da je prava istina da ga je Golubović častio pola grama heroina.

”Šta sam rekao sjetio sam se tek poslije 10 dana. Ne bih želio da nosim to na duši, jer mi je čovjek učinio i poklonio drogu kad sam bio u krizi”, kazao je Magdalinić.

Objasnio je da je drogu prvi put počeo da uzima prije 35 godina.

O tome šta su značile riječi koje mu je Golubović uputio putem telefonskog razgovora - “Koliko ćeš”, Magdalinić je kazao da se to odnosi na vrata od auta koja je trebalo da popravi optuženom.

Magdalinić je pojasnio da u Beranama više ne može da se nabavi droga kao nekada.

”Nema više u Beranama droge, a nekad je bilo lopatama”, kazao je Magdalinić.

On je u istrazi rekao da je pozvao Golubovića i naručio drogu, a juče da je optuženi slučajno naišao kod njega, ističući da ostaje pri sadašnjem iskazu.

Prema optužnici, Golubović je 16. marta ove godine u naselju Budimlja, Rajku Magdaliniću za iznos od 20 eura prodao 0,539 grama heroina.

Pretresom njegove kuće pronađeno je još oko osam grama te droge, upakovane u tri zamotuljka.

Bonus video: