Državljaninu Srbije zadržavanje do 72 časa: Osumnjičen za krijumčarenje cigareta

Tovar vrijedan 470 hiljada eura pronađen je prilikom kontrole cisterne, nakon čega je Tomović uhapšen

12580 pregleda 40 reakcija 1 komentar(a)
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava prihoda i carina
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava prihoda i carina

Državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Ljubica Caković, nakon saslušanja, odredila je danas osumnjičenom državljaninu Srbije Rastku Tomoviću iz Aranđelovca zadržavanje do 72 časa, zbog krijumčarenja cigareta.

Njega su dan ranije uhapsili službenici Uprave prihoda i carina u koordinaciji sa Upravom policije, na graničnom prelazu Dobrakovo, i zaplijenili 236 hiljada paklica cigareta.

Tovar vrijedan 470 hiljada eura pronađen je prilikom kontrole cisterne, nakon čega je Tomović uhapšen.

Iz Osnovnog suda Vijestima je saopšteno da je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Uprava policije - CB Bijelo Polje podnijela krivičnu prijavu protiv lica R. T., jer postoji osnov sumnje da je izvršio krivično djelo "krijumčarenje".

"Iz krivične prijave i priloga uz istu, proizilazi da je R. T., dana 22.septembra 2021.godine, na graničnom prelazu Dobrakovo u Bijelom Polju, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, preko carinske linije, prenio robu koju nije prijavio, a čiji je promet ograničen i to: 43.000 paklica cigareta "R. B." i 193.000 paklica cigareta "R. R.", ukupne vrijednosti 470.000,00 eura, na način što ih je sakrio u cistijerni specijalizovanog teretnog vozila kojim je upravljao, a koje je namjenjeno za transport tečnog goriva, kojom prilikom su službenici Uprave Carina prilikom kontrole predmetnu robu pronašli", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju i dodaje da će o daljem postupanju povodom ovog događaja javnost biti blagovremeno obaviještena.

Bonus video: