Potvrđena optužnica protiv Stijepovića

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević ranije ovog mjeseca zatražila je da Viši sud potvrdi optužnicu, dok je Stijepovićev branilac, advokat Lazar Aković, predložio sudu da donese rješenje kojim se obustavlja krivični postupak

46706 pregleda 536 reakcija 39 komentar(a)
Stijepović, Foto: Boris Pejović
Stijepović, Foto: Boris Pejović

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, saznaje Televizija Vijesti.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević ranije ovog mjeseca zatražila je da Viši sud potvrdi optužnicu, dok je Stijepovićev branilac, advokat Lazar Aković, predložio sudu da donese rješenje kojim se obustavlja krivični postupak.

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, do sada je dva puta donosilo rješenje kojim se obustavlja krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi “Koverta” optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

Istim rješenjem potvrđena je optužnica protiv Duška Kneževića i ostalih okrivljenih...

Stijepović je naveo da protiv njega nije ponuđen nijedan dokaz za pranje novca i da je jasno da nije ni mogao učestvovati u izvršenju ovog krivičnog djela, jer nije poznavao ostale okrivljene, osim Kneževića.

”Nijesam ostvario ni posredan, ni neposredan kontakt sa okrivljenima... Nijedan od okrivljenih nije pomenuo moje ime... Nisam znao, niti sam mogao znati da je novac stečen od kriminalne djelatnosti. Jer nisam mogao pomisliti, a kamoli povjerovati da je u oktobru 2016. godine, ugledni biznismen Duško Knežević, kako je tada važio, bavio kriminalnom djelatnošću. Moje uloge u konvertovanju dolara u eure nema i nisam znao ko će i gdje će se novac konvertovati”, naveo je Stijepović.

Povezani članci

14. Septembar 2021.

Opet vijećaju o Stijepoviću

Bonus video: