odluka vijeća višeg suda

Brkovićima i Popoviću produžen pritvor

Brkovići i Popović uhapšeni su zbog sumnje da su državu oštetili za nešto više od sedam miliona eura - nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog Hotelsko-turističkog preduzeća “Boka”

11426 pregleda 191 reakcija 10 komentar(a)
Brković, Foto: Luka Zeković
Brković, Foto: Luka Zeković

Biznismenu Draganu Brkoviću i njegovim sinovima Borisu i Bojanu, kao i izvršnom direktoru kompanije „Vektra“ Miliću Popoviću, produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću u podgoričkom Višem sudu, Aida Muzurović, kazala je „Vijestima" da je Brkovićima i Popoviću pritvor produžen odlukom vijeća tog suda, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Brkovići i Popović uhapšeni su zbog sumnje da su državu oštetili za nešto više od sedam miliona eura - nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) “Boka”.

SDT im na teret im stavlja da su izvršili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca.

”Odluka u ovom predmetu donijeta je nakon sveobuhvatne istrage i vještačenja, kojima je do stepena osnovane sumnje utvrđeno da je nastupila šteta za državni budžet”, kazao je nakon hapšenja Brkovića i Popovića izvor iz istrage, dodajući da spisak uhapšenih nije konačan.

Tužioci su ispitivali kako je Brković prije 14 godina kupio HTP “Boka”, ali i da li je nakon što je njegova uprava dovela preduzeće do bankrota, sprovođenjem stečaja kroz reorganizaciju krčmio imovinu firme i iz nje pozajmicama izvlačio novac, dok bivši radnici još nijesu naplatili potraživanja.