optužen za ubistvo đuričkovića 2016. godine

Odloženo suđenje Miloševiću

Suđenje u podgoričkom Višem sudu odloženo je zbog odsustva tužioca

5002 pregleda 0 komentar(a)
Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Nastavak suđenja Mariju Miloševiću, optuženom za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju u oktobru 2016. godine, odloženo je za 14. oktobar u Višem sudu u Podgorici, zbog odsustva tužioca.

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016, između 23 i 23.10 sati, zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni za iznos od 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dalje se navodi da su 10. oktobra na Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba" krenuli ka vozilu Đuričkovića iz suprotnog smjera, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo. U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana.