Pritvor osumnjičenom za šverc 300 kilograma marihuane

Mehmeti je uhapšen 5. oktobra na Carinskom terminalu u Podgorici, nakon što je u kamionu cisterni kojom je upravljao pronađena droga

5354 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Getty Images
Ilustracija, Foto: Getty Images

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana Muhamedu Mehmetiju, osumnjičenom za šverc oko 300 kilograma marihuane.

Mehmeti je uhapšen 5. oktobra na Carinskom terminalu u Podgorici, nakon što je u kamionu cisterni kojom je upravljao pronađena droga.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić ranije je rekao Vijestima da je upitno da li je Mehmeti uopšte znao da je droga u kamionu kojom je upravljao.

"Upitno je mjesto gdje je pronađen tovar, okolnosti pod kojima se tamo našao i da li je okrivljeni uopšte zno da se tamo nalazi", rekao je on.

Viša državna tužiteljka Tatjana Begović je tom državljaninu Bosne i Hercegovine odredila zadržavanje zbog opasnosti od bjekstva.

Sudija Novović, međutim, ocijenio je da je predlog više državne tužiteljke opravdan i državljaninu Bosne i Hercegovine odredio je pritvor.

Lekić je rekap da će izjaviti žalbu na rješenje sudije za istragu.

"Zbog određenih manjkavosti, nejasnoća i nerazjašnjenosti u postupku - u pogledu kako se ta droga našla u njegovom kamionu, te njegovoj svijesti o njenoj prisutnosti, izjaviću žalbu", kazao je on.

Bonus video: