Brkovići i Popović izlaze iz pritvora?

To je "Vijestima" nezvanično saopštio sagovornik iz SDT-a, objasnivši da je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević saslušala sve svjedoka i sprovela dokazni postupak, nakon čega je i tražila ukidanje pritvora Brkovićima i Popoviću

38065 pregleda 64 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je da se ukine pritvor uhapšenom biznismenu Draganu Brkoviću, njegovim sinovima Borisu i Bojanu, kao i izvršnom direktoru kompanije "Vektra" Miliću Popoviću, jer su istekli uslovi za njihovo dalje zadržavanje u Istražnom zatvoru.

To je Vijestima nezvanično saopštio sagovornik iz SDT-a, objasnivši da je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević saslušala sve svjedoka i sprovela dokazni postupak, nakon čega je i tražila ukidanje pritvora Brkovićima i Popoviću.

Brkovići i Popović uhapšeni su krajem avgusta zbog sumnje da su državu oštetili za nešto više od sedam miliona eura - nepoštovanjem ugovora o kupoprodaji nekadašnjeg državnog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) "Boka".

SDT im na teret im stavlja da su izvršili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca.

"Odluka u ovom predmetu donijeta je nakon sveobuhvatne istrage i vještačenja, kojima je do stepena osnovane sumnje utvrđeno da je nastupila šteta za državni budžet”, kazao je nakon hapšenja Brkovića i Popovića izvor iz istrage, dodajući da spisak uhapšenih nije konačan.

Tužioci su ispitivali kako je Brković prije 14 godina kupio HTP “Boka”, ali i da li je nakon što je njegova uprava dovela preduzeće do bankrota, sprovođenjem stečaja kroz reorganizaciju krčmio imovinu firme i iz nje pozajmicama izvlačio novac, dok bivši radnici još nijesu naplatili potraživanja.

Bonus video: