zbog odsustva jednog od branilaca okrivljenih

Odloženo ročište protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa

6240 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i pripadnika kriminalne organizacije, koju je formirao radi prisvajanja vrijednih parcela "na pjeni od mora", odloženo je danas za 19. novembar u Višem sudu u Podgorici zbog odsustva jednog od branilaca okrivljenih.

Početkom oktobra kraljevina Danska je Crnoj Gori izručila Aleksandra Boljevića pravosudnim organima protiv kojeg se vodi krivični postupak za članstvo u kriminalnoj organizaciji bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i krivično djelo iznuda.

Osim Kovačevića, koji se nalazi u bjekstvu, okrivljeni za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, su i Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija "Geo&Arh".

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Sumnja se da je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti.

Vrijednost vile koju je Kovačević želio da prisvoji u potpunosti, sa zemljištem, u zoni Morskog dobra, procijenjena je na 690.000 eura.

Preporučujemo za Vas