Srbija: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, među uhapšenima državljanin Crne Gore

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati

20640 pregleda 8 komentar(a)
Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Šapčanin M.M. (48) i državljanin Crne Gore R.B. (44) uhapšeni su u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u kojoj je kod Uba otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane i zaplijenjeno 1.170 stablјika kanabisa.

To su saopštili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, objasnivši da uhapšene sumnjiče da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

"Zahvalјujući efikasnom radu pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, pronađena je još jedna laboratorija u kojoj je uzgajana velika količina marihuane, prekinuta je proizvodnja i distribucija droge. Ovo je 37. laboratorija za uzgoj marihuane koju su pripadnici policije pronašli od januara mjeseca", saopštio je tamošnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao pronađenu laboratoriju.

U saopštenju MUP-a piše da je Vulin čestitao pripadnicima te Službe, ističući da su još jednom pokazali svoju efikasnost i posvećenost u borbi protiv trgovine narkoticima.

"Svaka zapljena droge za srpsku policiju je velika pobjeda, ali kada pronađemo laboratoriju za proizvodnju droge, onda smo udarili u samo srce zla", poručio je on.

U saopštenju piše da je policija je u objektu čiji je vlasnik M. M. pronašla stablјike kanabisa prosječne visine 150 centimetara.

"Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu".

Bonus video: