Žabljačaninu pritvor od 72 sata zbog nasilja u porodici: Prijetio oružjem, suprugu udario u glavu, pronađena droga?

Portparolka ODT Pljevlja, tužiteljka Nataša Bajčeta je objasnila da je L. S. osumnjičen za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

8401 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2021. 11:12h

Žabljačaninu L. S. nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je na štetu supruge i sina počinio krivično djelo nasilje u porodici.

To je saopštila portparolka ODT Pljevlja, tužiteljka Nataša Bajčeta.

Ona je objasnila da je L. S. osumnjičen za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

"Dalje službene radnje su u toku", kazala je ona.

Iz Uprave policije su kazali da je žabljačka policija uhapsila L.S. zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

"Kod osumnjičenog pretresom pronađeno oružje i narkotici. Juče u ranim jutarnjim časovima policiji je prijavljeno da je u toku porodično nasilje u jednom stanu. Policija je izašla na lice mjesta i privela L.S. (52) iz Žabljaka. Sumnja se da je on prijetio oružjem supruzi i sinu a potom je fizički napao suprugu zadajući joj udarce u predjelu glave", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da su pripadnici policije pretresli stan i druge prostorije koje koristi L.S.

"Pretresom je policija pronašla i preventivno oduzela dva komada oružja za koje je osumnjičeni posjedovao dozvole. Takođe, pronađena su i oduzeta dva pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain, 1.100 komada tableta „Lorazepam“, dva metalna boksa, dva pancira i improvizovana naprava koja služi za ispaljivanje metaka sa 17 komada municije", kazali su iz Uprave policije.

Navodise i da je protiv L.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osumnjičenom je državni tužilac odredio zadržavanje do privoda nadležnom sudiji za istragu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: