Istraga o oružanoj pljački u Nikšiću i ubistvu Mrdaka: Uhapšen Regojević

Nakon oružane pljačke, razbojnici su pobjegli do mjesta Grebice, gdje su zapalili džip "nisan" koji su koristili za pljačku, a za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Derventi

44770 pregleda 6 komentar(a)
Uviđaj nakon pljačke i ubistva Mrdaka, Foto: Svetlana Mandić
Uviđaj nakon pljačke i ubistva Mrdaka, Foto: Svetlana Mandić

Stefan Regojević iz Trebinja sa privremenim boravkom u Budvi uhapšen je u ponedjeljak u Nikšiću u okviru istrage o oružanoj pljački pošte u Nikšiću 20. oktobra, u kojoj su maskirani razbojnici ubili radnika obezbjeđenja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali oko 400.000 eura, potvrđeno je "Vijestima".

Regojević je nakon hapšenja sproveden u Viši sud u Podgorici, gdje mu je određen pritvor do 30 dana.

Okružni sud u Banjaluci juče je odredio jednomjesečni pritvor Stojanu Albijaniću iz Bileće i Petru Zolaku iz Laktaša zbog sumnje da su učestvovali u oružanoj pljački pošte u Nikšiću 20. oktobra, u kojoj su maskirani razbojnici ubili radnika obezbjeđenja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali oko 400.000 eura.

"Sudija je odredio pritvor P.Z. i S.A. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo pri izvršenju razbojništva", saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Pojasnili su da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike.

Albijanić je već u prvim danima istrage uhapšen u Bileći, ali mu tada nije zatražena mjera pritvora.

Zbog sumnje da je učestvovao u razbojništvu, ranije je uhapšen Nikšićanin Mitar Knežević, koji je u pritvoru u Spužu.

Nakon oružane pljačke, razbojnici su pobjegli do mjesta Grebice, gdje su zapalili džip "nisan" koji su koristili za pljačku, a za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Derventi.

Bonus video: