VIŠI SUD U BIJELOM POLJU

Opet odloženo suđenje: Ćatović na Kovid odjeljenju, zdravstveno stanje mu pogoršano

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora

8232 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju
Viši sud u Bijelom Polju

Suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo i Ljubomiru Laziću, za pokušaj ubistva, u bjelopoljskom Višem sudu danas je opet odloženo.

Ročište je odloženo zbog bolesti Ćatovića, koji je, kako je saopštio sudija Dragan Mrdak, hospitalizovan na Kovid odjeljenju bjelopoljske bolnice, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Ćatović odgovara zbog ubistva državljanina Srbije, Željka Pavkova iz Sombora, a Lazić za pokušaj ubistva Ćatovića, 13.avgusta 2018. godine. Okrivljeni Lazić je nakon bjekstva prije više mjeseci isporučen crnogorskom pravosuđu kako bi pred Višim sudom u Bijelom Polju odgovarao za pokušaj ubistva Ćatovića i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora.

Navodi se da je istovremeno pokušao da liši života Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna.

Tužilac Milosav Veličković u optužnici objašnjava da je Ćatović tada iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio više hitaca u pravcu oštećenih.

Piše da je jedan projektil pogodio Pavkova i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je nastupila smrt.

Jedan projektil je pogodio Lazića i lakše ga povrijedio.

Piše da je sve to učinio u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela. Lazić se tereti da je istog dana, na istom mjestu, s umišljajem pokušao da liši života Elvisa Ćatovića.

Novo ročište je zakazano za 16. novembar.