hospitalizovan u bjelopoljskoj bolnici

Suđenje ponovo odloženo, Ćatović životno ugrožen

Bjelopoljac optužen za ubistvo Željka Pavkova i pokušaj ubistva Ljubomira Lazića

4690 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju
Viši sud u Bijelom Polju

Suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo, i Ljubomiru Laziću za pokušaj ubistva, danas je opet odloženo u bjelopoljskom Višem sudu.

Ćatović se i dalje nalazi na bolničkom liječenju zbog kovida i životno je ugrožen.

Sudija Dragan Mrdak je kazao da je sudu iz UIKS-a Zatvora u Bijelom Polju, dostavljen izvještaj ljekara Opšte bolnice, u kojem se navodi da se Ćatović nalazi na bolničkom liječenju, na kovid odjeljenju, zbog obostrane virusne upale pluća - pneumonije.

"U izvještaju se navodi da je Ćatović životno ugrožen i da se nalazi na neinvanzivnoj ventilaciji", kazao je sudija Mrdak.

Ćatović odgovara zbog ubistva državljanina Srbije, Željka Pavkova iz Sombora, a Lazić za pokušaj ubistva Ćatovića, 13.avgusta 2018. godine. Okrivljeni Lazić je nakon bjekstva prije više mjeseci isporučen crnogorskom pravosuđu kako bi pred Višim sudom u Bijelom Polju odgovarao za pokušaj ubistva Ćatovića i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora.

Navodi se da je istovremeno pokušao da liši života Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna.

Tužilac Milosav Veličković u optužnici objašnjava da je Ćatović tada iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio više hitaca u pravcu oštećenih.

Piše da je jedan projektil pogodio Pavkova i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je nastupila smrt.

Jedan projektil je pogodio Lazića i lakše ga povrijedio.

Piše da je sve to učinio u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela. Lazić se tereti da je istog dana, na istom mjestu, s umišljajem pokušao da liši života Elvisa Ćatovića.

Novo ročište je zakazano za 6. decembar u 8.30 časova.