Burić naložio da se o događaju iz Pljevalja izjasni i VDT u Bijelom Polju

To su saopštili iz Vrhovnog državnog tužilaštva, objasnivši da je državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima u odnosu na osumnjičenog Lekovića postupala i preduzimala službene radnje za krivično djelo iz stvarne i mjesne nadležnosti ODT

3439 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić naložio je bjelopoljskom Višem državnom tužilaštvu da utvrde da li je Zorislav Leković napadom na aktivistiknju Sabinu Talević i Belisa Pojatića, počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje koje je u nadležnosti višeg državnog tužilaštva.

To su saopštili iz Vrhovnog državnog tužilaštva, objasnivši da je državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima u odnosu na osumnjičenog Lekovića postupala i preduzimala službene radnje za krivično djelo iz stvarne i mjesne nadležnosti ODT.

"U skladu sa svojim nadležnostima Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je protiv Z.L. pokrenulo postupak zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti", saopšteno je iz Kabineta vrhovnog tužilaštva.

Dodali su i da će, s obzirom na to da je za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje nadležno više državno tužilaštvo, po Burićevom nalogu bjelopoljsko VDT utvrditi da li su u postupanjima Lekovića ostvareni elementi krivičnog djela iz nadležnosti višeg državnog tužilaštva.

Bonus video: