Je li propust ili zla namjera?

Reagovanje ulcinjskog advokata i kandidata za sudiju Ustavnog suda Sulejmana Gučija

3022 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Ulcinjski advokat i kandidat za sudiju Ustavnog suda Sulejman Guči reagovao je na tekst “Priznao krivicu, a sad bi dijelio pravdu”, objavljen 23. novembra, u kojem se navodi da je nelegalno trošio struju u svojoj porodičnoj kući i da je protiv njega pokrenut postupak koji je okončan primjenom instituta odloženog gonjenja.

”Hvala što ste mi dali mogućnost da crnogorskoj javnosti objasnim: Ja sa ODT-om nisam zaključio sporazum o priznanju krivice. Ovdje je u pitanju institut odloženog gonjenja.

Povezani članci

23. Novembar 2021.

Priznao krivicu, a sad bi dijelio pravdu

Nema priznanja krivice i nema da je izvršeno krivično djelo, već samo odlaganje štetne radnje - koju su meni u konkretnom pričinili radnici koji su vršili premještaj ormarića za struju u maju mjesecu sa ogradnog zida i ugradili u zid kuće - da li je propust ili, kako sad primjećujem, zla namjera. Ja se ne razumijem u struju, a ovako nešto se svima nama može desiti.

Sam novinar je potvrdio da je utičnica u dvorištu - ona je ispod ormara i nju je neko lako zloupotrijebio, jer je ormarić na pet metara od javnog puta, što je vrlo moguće da je neko zlonamjerno uradio pred neposredan izbor za sudiju Ustavnog suda.

Moram reći, ja se vodim kao korisnik još osam strujomjera - koji se vode na moje ime i za koje redovno izmirujem svoje obaveze.

Inače, kuća je u izgradnji - fasada je zbog početka turističke sezone prekinuta i nije useljiva, a za tu kuću je moja supruga uzela kredit kod NLB banke - sve sam Vam i dokumentovao”, navodi se u reagovanju advokata Gučija.

Nema priznanja krivice i nema da je izvršeno krivično djelo, već samo odlaganje štetne radnje - koju su meni u konkretnom pričinili radnici koji su vršili premještaj ormarića za struju u maju mjesecu sa ogradnog zida i ugradili u zid kuće - da li je propust ili, kako sad primjećujem, zla namjera. Ja se ne razumijem u struju, a ovako nešto se svima nama može desiti"

Bonus video: