Ubistvo jelena u NP "Biogradska gora": Saslušali sumnjivce, ali ih ne hapse

Krivolovci ostavili pušku nakon ubistva jelena u NP “Biogradska gora”, ali policija čeka nalaze DNK vještačenja

12580 pregleda 9 komentar(a)
Biogradsko jezero, Foto: Shutterstock
Biogradsko jezero, Foto: Shutterstock

Trojica krivolovaca koji su, kako se sumnja, 14. novembra u Nacionalnom parku “Biogradska gora” ubili jelena, još nisu procesuirana, iako ih je šef službe zaštite zatekao na licu mjesta.

Oni su pobjegli nakon intervencije šefa lovočuvara, a policija, iako ih je saslušala, čeka nalaze DNK vještačenja.

To proizilazi iz odgovora Uprave policije poslatog “Vijestima”.

Iz te institucije ističu da su saslušali osobe za koje postoje indicije da bi se mogle dovesti u vezu sa ubistvom jelena i dodaju da će nakon vještačenja izuzetih tragova, predmeta i DNK nalaza, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzeti dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju tog događaja.

Nakon odstrela zaštićene vrste divljači, krivolovci su u prašumi ostavili lovačku pušku i prsluk.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili na pitanje da li je tačno da prikrivaju sina službenika UP koji je, navodno, učestvovao u tom zločinu.

To ih je, indirektno, prije dva dana, optužila direktorica JP Nacionalni parkovi Crne Gore, Jelena Kljajević:

”Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika koji je učestvovao u tom zločinu, a o čemu se naglas priča u Kolašinu i Beranama”, kazala je ona.

Iz UP “Vijestima” su kazali da ih je šeg službe zaštite NP “Biogradska gora” 14. novembra obavijestio da su u mjestu Jelenak zatečena tri nepoznata lica koja su odstrijelila jelena:

”A koji su se nakon intervenisanja šefa službe zaštite udaljila sa lica mjesta. Policija je izašla na lice mjesta, izvršen je uviđaj, pronađena je lovačka puška. Predmeti i tragovi pronađeni na licu mjesta su izuzeti i upućeni na vještačenje”.

Dodaju da su prikupili obavještenja od tog nadzornika, više građana i sumnjivog trojca:

”U cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i rasvjetljavanja događaja”, kazali su iz UP.

Nijesu odgovorili ni na pitanje čija je puška pronađena u NP “Biogradska gora”, niti ono koje je postavila Kljajevićeva - zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlodjela u nacionalnim parkovima.

Bonus video: