Kljajević o ubistvu jelena u NP Biogradska gora: Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina svog službenika

"S pravom se pitamo šta rade istražni organi i nadležno tužilaštvo kada su krivolovci ostavili brojne tragove"

5754 pregleda 3 komentar(a)
NP Biogradska gora, Foto: JPNPCG
NP Biogradska gora, Foto: JPNPCG

Direktorica Javnog preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) Jelena Kljajević saopštila je danas da se "poslije deset dana od ubistva zaštićene vrste jelena u Nacionalnom parku Biogradska gora sa pravom postavlja pitanje svim nadležnim organima u vezi sa ovim zločinačkim činom prema prirodi, u kojoj je fazi procesuiranje ovog slučaja i dokle se stiglo sa utvrđivanjem identiteta krivolovaca".

"S pravom se pitamo šta rade istražni organi i nadležno tužilaštvo kada su krivolovci ostavili brojne tragove. Ne želimo da vjerujemo da policija želi da zaštiti sina jednog svog službenika koji je učestvovao u ovom zločinu, a o čemu se naglas priča u Kolašinu i Beranama. Ključno je pitanje, u prvom redu za službenike Uprave policije zadužene za rasvetljavanje ovih slučajeva i nadležnog postupajućeg tužioca u ovim predmetima, zašto i do kada će postojati zaštićeni krivolovci koji vrše zlodjela u nacionalnim parkovima", istakla je Kljajević.

Ona je dodala da iznova ističu da je "JPNPCG odlučno u namjeri da zaustavi krivolov i sve nezakonite aktivnosti na prostorima nacionalnih parkova pri tom očekujuću punu podršku svih subjekata koji mogu doprinijeti efikasnijem sprječavanju ovih nezakonitih aktivnosti, kako nadležnih inspekcija, tako i službenika policije i nadležnih tužilaštava".

Bonus video: