NP Biogradska gora: Sa nadležnima rasvjetljavamo slučaj ubistva jelena

"Nadamo se da će današnja akcija nadzornika službe zaštite NP BG, šefa službe, policije Kolašin i Berane dati pozitivne rezultate i da če osoba koja je počila krivično djelo, ubistvo zastićene vrste jelena, snositi posljedice i odgovarati za svoje zlodjelo",saopštila je ona

10308 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktorica NP Biogradska gora Marija Dulović kazala je da se nada da će nadležne institucije ubrzo otkiti počinice krivičnog djela, ubistava zaštićene vrste jelena u tom prirodnom rezervatu.

"Svima nama u NP Biogradska gora i Javnom preduzeću za Nacionalne parkove Crne Gore primarni cilj je zašiita prirode i njenih ekosistema kojima smo bezkompromisno posvećeni. Želim da naglasim da svaki nas rezultat i uspjeh u dobroj namjeri zavisi pd uspostavljanja nivoa saradnje i uzajamnog povjerenja sa lokalnim i državnim strukturama, koje su po prirodi posla zadužne za očuvanje prirode. Nadamo se da će današnja akcija nadzornika službe zaštite NP BG, šefa službe, policije Kolašin i Berane dati pozitivne rezultate i da če osoba koja je počila krivično djelo, ubistvo zastićene vrste jelena, snositi posljedice i odgovarati za svoje zlodjelo",saopštila je ona.

Prema njenim riječima, ekipe su od ranih jutarnjih sati na terenu i rade na istrazi. Prema riječina Dulovi, počinjenom krivičnom djelu odmah su obavijestili sve relavatne insitucije.

"Ono sto mogu reć jeste da su na licu mjesta pronađena materijalna dobra: oružje i dio opreme. Nadamo se i duboko vjerujemo da ce sve institucije koje su uključene u ova dešavanja dati sve od sebe da se otkriju počinioci tog djela djel" kaže direktorica NP Biogradska gora.

Povezani članci

14. Novembar 2021.

Krivolov u NP Biogradska gora: Ubijen jelen

Ona najavljuje da će "sve detalje istrage blagovremeno biti saopštene od strane nadležnog inspektora iz MUP-a.

Kaže i da je Jelena Kljajevic- direktorica JPNPCG od kako se desilo krivično djelo upućena u dešvanja i sve preduzete mjere službe zašite NP u cilju rasvjetljavanja tog zločina.

Istice da je ponosna na nadzornike, službu zaštite i upravu NP "koji su maksimalno posvećeni svom poslu i koji se bore sa ovim vidom kriminala".

Takođe naglašva i da višedecenijski problemi prevazilaze kapacitete Nacionalnog parka, te da u njihov rješavanju mora sepristupiti sistematski i u saradnji sa svim nadležnim institucijama.

Bonus video: