djela iz oblasti imovinskih delikata

Podgorica: Rasvijetljeno sedam djela, uhapšeno devet osoba

Uhapšeni su osumnjičeni za krađu elektro materijala, falsifikovanje isprave, krađe, oduzimanja vozila

4574 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Podgorička policija rasvijetlila je sedam djela i uhaopsila devet osumnjičenih osoba.

Kako su saopštili iz Uprave policije, radnici jedne firme, na autoputu gdje se izvode radovi, su u vršenju krivičnog djela zatekli E.G. (25), N.O. (18) i E.D. (16) i zadržali ih do dolaska policije.

"Ta lica su, sumnja se, iz jednog radnog prostora otuđili veću količinu elektro materijala, nakon čega su ih primijetili zaposleni. Osumnjičeni su lišeni slobode zbog krivičnog djela krađa", kazali su iz policije..

Policija je uhapsila Ž.Š. (26) zbog krađe i falsifikovanja isprave.

"On je, sumnja se, iz jednog vozila otuđio oko 750 eura i dokumenta. Takođe, kontrolom vozila osumnjičenog utvrđeno je da je na to vozilo stavio registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu".

Uhapšen je i D.P. (31) zbog djela teška krađa. On je, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva provalio u unutrašnjost jedne kuće u Balabanima i otuđio više komada zlatnog nakita, ručni sat i druge predmete.

"Zbog teške krađe izvršene na štetu ugostiteljskog objekta u Tuzima lišen je slobode A.Lj. (20). On je, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva provalio u unutrašnjost objekta i otuđio novac oko 2.500 eura. S.P. (20) je tokom noći ušao kroz otvoren prozor jedne kuće i iz unutrašnjosti otuđio 800 eura. On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa", piše u saopštenju.

Krivično djelo oduzimanje vozila se stavlja na teret M.R. (17) i F.N. (17) koje su, sumnja se izvršili tako što su provalili u vozilo, polomili bravu od volana i počupali električne instalacije na koji način su stavili vozilo u pogon i udaljili se.