Podnijeli krivičnu prijavu protiv tužiteljke Madžgalj

“Tužiteljka je grubo narušila prava oštećenih roditelja preminule bebe i nas roditelja djece čiji su životi bili ugroženi, čime je povrijedila ljudsko dostojanstvo oštećenih”, kazao je Salemović

5176 pregleda 1 komentar(a)
Karišik i Salemović, Foto: Jadranka Ćetković
Karišik i Salemović, Foto: Jadranka Ćetković

Roditelja beba inficiranih u bjelopoljskoj Opštoj bolnici ponovo su danas protestovali ispred zgrade Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, ogorčeni radom državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj.

Oni su više puta protestovali, ogorčeni presudom Višeg suda u Bijelom Polju, kojom su ljekari te bolnice - Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević, 14. oktobra oslobođeni optužbi za infekciju pet beba, od kojih je jedna preminula, u novembru 2014. godine.

Danas su Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici predali krivičnu prijavu proitiv tužiteljke Madžgalj, zbog krivičnog djela - zloupotreba službenog položaja u vezi sa krivičnim djelom - nesavjestan rad.

“Tužiteljka je ljekarima stavila na teret da su počinili krivično djelo – teška djela protiv zdravlja ljudi u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, na koji način je omogućila optuženima da pred nadležnim sudom odgovaraju za lakše krivično djelo", kazao je Predrag Karišik, napominjući da je tužiteljka Madžgalj učinila više propusta mijenjajući tri puta optužnicu.

Eldin Salemović je kazao da je nepostupanje tužiteljke po ukidnom rješenju Vrhovnog suda dovelo do oslobađajuje presude optuženih, što je za posljedicu imalo težu povredu prava oštećenih, kod je optuženima ovakva optužba išla u korist.

“Tužiteljka je grubo narušila prava oštećenih roditelja preminule bebe i nas roditelja djece čiji su životi bili ugroženi, čime je povrijedila ljudsko dostojanstvo oštećenih”, kazao je Salemović.

Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po jednu godinu zatvora, dok je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

Bonus video: