Barska policija podnijela krivičnu prijavu protiv britanske kompanije i direktorice: Pričinjena šteta od 57.000 eura?

U saopštenju se navodi da je policija postupila po prijavi izvršnog direktora jednog preduzeća

6253 pregleda 3 komentar(a)
Bar (Ilustracija), Foto: Anto Baković
Bar (Ilustracija), Foto: Anto Baković

Policija je u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv kompanije "Terasa Santana Limited" sa sjedištem u Velikoj Britaniji, kao i protiv T.A.T.S. (22), direktorice ovog društva zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da je policija postupila po prijavi izvršnog direktora jednog preduzeća protiv nepoznatih osoba koja su službenike filijale jedne banke u Baru doveli u zabludu da izvrše transakciju ino plaćanja sa žiro računa vlasništva preduzeća, na inostrani žiro račun u Velikoj Britaniji, a po prethodnim instrukcijama dobijenih sa email adrese koja se razlikuje od originalne email adrese predmetnog preduzeća.

"Smatrajući da se radi o njihovom korisniku, službenici ove banke izvršili su traženu transakciju, pri čemu je predmetnom pravnom licu pričinjena materijalna šteta u novčanom iznosu od 57.000 eura. Sumnja se da su odgovorno lice u privrednom društvu T.A.T.S. i privredno društvo "Terasa Santana Limited" počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret gdje je odgovorno lice u namjeri da za to pravno lice ostvari imovinsku korist kreirajući lažnu email adresu službenike banke dovelo u zabludu da izvrše transakciju ino plaćanja na žiro račun u Velikoj Britaniji u novčanom iznosu od 57.000 eura i na taj način pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist na štetu pravnog lica iz Bara", navode iz UP.

Bonus video: