Katnić: Utvrdićemo je li uhapšeni policajac bio član krimi grupe, nikome ne stavljati ništa ne teret bez dokaza

Pripadnik Uprave policije Darko Lalović i Nikšićanin Branislav Karadžić uhapšeni su zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je organizovala ranjavanje novinarke Olivere Lakić

21548 pregleda 9 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Savo Prelević
Sa konferencije, Foto: Savo Prelević

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je danas da se nikome, pa ni policajcu koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju novinarke Olivere Lakić, ne treba stavljati na teret ništa dok se ne dokaže.

"Je li on bio član neke kriminalne grupe i imao druge zadatke ili prema Oliveri Lakić, to ćemo utvrditi", kazao je Katnić na konferenciji "Nacionalni dijalog o otpornosti na organizovani kriminal u Crnoj Gori".

"Vijesti" su danas objavile da su pripadnik Uprave policije (UP) Darko Lalović i Nikšićanin Branislav Karadžić uhapšeni zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je organizovala ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Prema saznanjima "Vijesti", oni su povezani sa kavačkom kriminalnom grupom.

Lalović je, prema informacija "Vijesti" iz vrha UP, bio raspoređen u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata i zadužen za bezbjednost bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Karadžić je navodno pratio kretanje novinarke Lakić.

Očekuje se njihovo privođenje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Lakić je ranjena 8. maja 2018. godine.

Bonus video: