Napadnut direktor Obrazovnog centra u Šavniku: Roditelj ogorčen zbog paketića "Miholjskog zbora"

U Obrazovnom centru je zasijedalo Nastavničko vijeće, a zaposleni su u dopisu, koji je upućen ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću istakli da napad osjećaju kao napad na sve njih i da zahtijevaju od ministra da stane u zaštitu svih zaposlenih u ovoj ustanovi.

23082 pregleda 70 reakcija 14 komentar(a)
Obrazovni centar Šavnik, Foto: Svetlana Mandić
Obrazovni centar Šavnik, Foto: Svetlana Mandić

Bajo Zorić, v.d. direktora Obrazovnog centra u Šavniku, prije dva dana je zadobio lakše tjelesne povrede kada je na njega, kako je kazao, fizički nasrnuo sugrađanin i roditelj jedne učenice, Danilo Janković. Incident se dogodio u 28. decembra, a Janković je navodno bio „ogorčen“ što je Zorić dozvolio da organizacija „Miholjski zbor“ učenicima šavničke škole, među kojima je i njegovo dijete, donira novogodišnje paketiće.

“Kada sam krenuo ispred stana da prisustvujem sjednici Skupštine opštine Šavnik, gdje je trebalo da prezentujem izvještaj o stanju u obrazovanju na području Šavnika, mom vozilu je prišao Janković. Kada sam otvorio vrata od automobila on me udario pitajući me ko je dijelio paketiće. Objasnio sam mu da je to uradio ‘Miholjski zbor’, i da je u pitanju nastavak akcije ‘Hiljadu paketića za hiljadu osmijeha’, koju ta NVO realizuje”, kazao je Zorić “Vijestima”.

Kako je kazao zadobio je više udaraca u predjelu glave i posjekotinu iznad oka.

“Još u toku napada pojavila su se četiri policajca, dvojica su Jankovića odvojili od mene, ali je on ipak i tu uspio da me udari. Onda su prišla još dvojica policajaca i priveli su ga u stanicu policije. Nakon napada pozvao sam predsjednicu Skupštine Opštine da joj kažem zbog čega ne mogu prisustvovati sjednici. Ja sam nakon ukazane pomoći htio da odem na sjednicu, ali je ona već bila završena”, kazao je Zorić.

On i Janković su u policiji dali izjavu ali, je tužilaštvo, prema riječima Zorića, konstatovalo da u radnjama Jankovića nema krivične odgovornosti, već je „dobio“ prekršajnu prijavu u redovnom postupku. Janković je, kako je Zorić istakao, povratnik u vršenju sličnih djela.

U Obrazovnom centru je zasijedalo Nastavničko vijeće, a zaposleni su u dopisu, koji je upućen ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću istakli da napad osjećaju kao napad na sve njih i da zahtijevaju od ministra da stane u zaštitu svih zaposlenih u ovoj ustanovi.

“Nije nebitno navesti da je Janković pri tom svojim mobilnim telefonom snimao cijelu svoju akciju. Mi zaposleni i kolege Baja Zorića zaista se gnušamo ovakvog postupka i iskazujemo nezadovoljstvo načinom na koji je i policija reagovala, imajući u vidu da je imala saznanja o podlim namjerama Jankovića, ne pokušavajući da napad blagovremeno spriječi. Vršeći savjesno i odgovorno svoj posao i imajući jednak stav prema svakom učeniku ove škole, imamo pravo da se zapitamo da li je ovo način na koji roditelj normalno reaguje i da li ovakve postupke da očekujemo i nadalje, pošto smatramo da sve ovo ima ravnodušnost i nečinjenje i nadležnih organa iza sebe”, stoji u dopisu koje je potpisalo 27 radnika koji su prisustvovali sjednici.

Istakli su da su se novogodišnji paketići u šavničkom Obrazovnom centru učenicima dijelili i ranijih godina od raznih organizacija, i da im je uvijek na prvom mjestu bila dobrobit učenika i dobra namjera onoga ko poklanja. Od Sekulovića zahtijevaju odgovor i hitnu reakciju nadležnih organa kako se ovakvi i slični incidenti ne bi ponovili u budućnosti.

Isti dopis su uputili i Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Zorić je na funkciju v.d.direktora Obrazovnog centra, stupio u julu ove godine, a u toj ustanovi radi od 1998. U Obrazovnom centru nastavu pohađa 60 osnovaca i 20 srednjoškolaca. Obrazovnom centru pripada i vrtić gdje je desetak mališana, kao i đački dom gdje je smješteno njih desetak.

Bonus video: