Policajac osuđen na četiri mjeseca kućnog zatvora: Zlostavljao Roganovića na Cetinju

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije prethodno je utvrdilo da je specijalac nezakonito upotrijebio prinudu prema Roganoviću

25290 pregleda 260 reakcija 41 komentar(a)
Policajac gazi Roganovića: Detalj sa snimka, Foto: Screenshot
Policajac gazi Roganovića: Detalj sa snimka, Foto: Screenshot

Službenik Uprave policije Vuk Vuković osuđen je danas u Osnovnom sudu na Cetinju na četiri mjeseca kućnog zatvora zbog toga što je 28. jula 2021. godine ispred ugostiteljskog objekta "La Martina" na Cetinju izvršio krivično djelo zlostavljanje na štetu vlasnika tog lokala Ivana Roganovića, objavio je Radio Cetinje.

Vuković je bio osumnjičen da je Roganovića 28. jula u bašti prijestoničkog lokala "La Martina", čiji je Roganović vlasnik, najprije srušio na pod, zatim zgazio po glavi, pa šutnuo u stomak.

Taj incident dogodio se tokom policijske racije.

Cetinjsko Osnovno državno tužilaštvo teretilo je Vujovića da je počinio krivično djelo - zlostavljanje.

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije prethodno je utvrdilo da je specijalac nezakonito upotrijebio prinudu prema Roganoviću.

Taj Cetinjanin iste noći podnio je prijavu, a inspektorima je dostavio i snimak na kojem se vidi kako ga policajac s fantomkom ruši na pod...

Iz Uprave policije zvanično su se oglasili dan nakon incidenta krajem jula i saopštili da utvrđuju da li su njihovi službenici prekoračili granicu ovlašćenja prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

Iz te institucije u saopštenju su konstatovali da će, bez obzira na to što utvrdi postupak, nastaviti da preduzimaju mjere i radnje usmjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno-interesantna lica i s njima druga povezana lica:

”A sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije”.

Bonus video: