Odloženo ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine

Predsjednik vanraspravnog specijalnog vijeća sudija Boris Savić rekao je da je dobio dopis od advokata, jednog od branilaca okrivljenih, koji je zatražio odlaganje ročišta, usljed zdravstvenih problema izazvanih kovidom 19

7051 pregleda 2 komentar(a)
Kovačević, Foto: Boris Pejović
Kovačević, Foto: Boris Pejović

Ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i pripadnika kriminalne organizacije, koju je formirao radi prisvajanja vrijednih parcela "na pjeni od mora", odloženo je danas za 3. februar u Višem sudu u Podgorici.

Predsjednik vanraspravnog specijalnog vijeća sudija Boris Savić rekao je da je dobio dopis od advokata, jednog od branilaca okrivljenih, koji je zatražio odlaganje ročišta, usljed zdravstvenih problema izazvanih kovidom 19.

Početkom oktobra prošle godine Danska je Crnoj Gori izručila Aleksandra Boljevića pravosudnim organima protiv kojeg se vodi krivični postupak za članstvo u kriminalnoj organizaciji Kovačevića i krivično djelo iznuda.

Osim Kovačevića, koji se nalazi u bjekstvu, okrivljeni za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, su i Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija,,Geo&Arh".

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Sumnja se da je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti.

Vrijednost vile koju je Kovačević želio da prisvoji u potpunosti, sa zemljištem, u zoni Morskog dobra, procijenjena je na 690.000 eura.

Bonus video: