Svjedok se ne sjeća kome je prodao "Megan"

Naveo je da je to bio momak oko 35 godina, te da mu je rekao da je iz Bara

10061 pregleda 5 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Danas su u Višem sudu u Podgorici, u nastavku suđenja optuženima za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, početkom oktobra 2016. godine, saslušana su dva svjedoka.

Prema navodima optužnice, Mario Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Dragan R. Janković iz Podgorice, danas je izjavio da je bio vlasnik auta “reno-megan” PG BG 344, koje je prodao u oktobru 2016., a iz kojeg je, prema navodima optužnice, pucao na Đuričkovića.

Svjedok je rekao da se ne sjeća momka kojem je za 2.100 eura prodao auto. Naveo je da je to bio momak oko 35 godina, te da mu je rekao da je iz Bara.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš je odobrio da svjedok, na predlog advokata Damira Lekića, punomoćnika oštećene porodice Đuričković, pogleda okrivljene u sudnici.

“Ne mogu da prepoznam nikoga. Ne mogu da kažem da je bilo ko od njih došao kod mene i kupio “reno-megan”, rekao je svjedok. Pojasnio je da ga je ovo auto kupio od kolege.

“Oglasio sam prodaju auta na sajt auto diiler i pozvao me momak. Našli smo se kod zgrade “Koton” u Podgorici, a zatim je on probao auto vozeći ga do profesorske zgrade. Odmah sa mu predao auto i ključeve, a on meni novac 2.100 evra”, rekao je danas u sudu.

Potom su u sudu pročitani njegovi iskazi koje je dao kod tužioca u martu 2017. i oktobru 2018. Naveo je da je prvog i osmog oktobra 2016. dao oglas da prodaje auto.

“Pozvao me momak, govoreći da je iz Bara taksista i da je zainteresovan da kupi auto. Potom je došao u Podgoricu. Bio je visine oko 185 centimetara, crne kose, trenerku na sebi je imao i kačket na glavi. Vidio sam ga jednom i to na kratko. Nisam ga razgledavao. Nisam ništa neobično primijetio kod njega. Nije imao izražene crte lica”, rekao je Janković.

Cetinjanin Marko Đ. Vujačić, iskoristio je zakonsko pravo i nije svjedočio, jer je stric okrivljenog Vukana, kojeg, kako je rekao, voli kao da mu je sin. Tražio je od suda da mu dozvoli da poljubi sinovca, jer ga nije vidio dvije godine, što je sud odbio.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš, nastavak suđenja zakazao za 17. februar.

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni za iznos od 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici.

Dalje se navodi da su 10. oktobra na Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba" krenuli ka vozilu Đuričkovića iz suprotnog smjera, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo.

U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana.

Svjedok u bjekstvu

Sudija Predrag Tabaš je rekao da se sudskom pozivu nije odazvao Cetinjanin Blažo Vukić.

Okrivljeni Mario Milošević je sudu rekao da se on nalazi u bjekstvu, jer je optužen u drugom predmetu i da se potražuje.

Dodao je da je njegova djevojka J.K., koja se danas takođe nije pojavila u sudu da svjedoči. Kako je na suđenju saopšteno, ona je poslala mejl da se nalazi u inostranstvu.

Bonus video: