Državljaninu Kazahstana pritvor do 30 dana, Budvanin na intenzivnoj njezi

Sudija za istragu u Osnovnom suda u Kotoru Špiro Pavićević je saslušao državljanina Kazahstana u prisustvu izabranog branioca i tumača za ruski jezik, te prihvatio predlog tužioca i odredio mu pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

10843 pregleda 4 komentar(a)
Osnovni sud u Kotoru, Foto: Filip Roganović
Osnovni sud u Kotoru, Foto: Filip Roganović

Sudija za istragu Osnovnom suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana državljaninu Kazahstana A.S. (29) koji se tereti da je nanio teške tjelesne povrede opasne po život Budvaninu I. S. (51).

Kako je "Vijestima" potvrđeno, Pavićević je saslušao državljanina Kazahstana u prisustvu izabranog branioca i tumača za ruski jezik, te prihvatio predlog tužioca i odredio mu pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Budvanska policija uhapsila je A.S. u naselju Lazi nakon istrage, jer teško povrijeđeni Budvanin nije poznavao napadača niti mogao policijskim inspektorima zbog teškog stanja u kome se nalazio da ispriča detalje obračuna.

Incident se dogodio u četvrtak oko 23 časa na gradskoj zaobilaznici, kada se državljanin Kazahstana vozio biciklom.

Budvanin je navodno počeo da mu dobacuje i da ga vrijedja, iako se njih dvojica nijesu ni poznavali.

Mladić se tada zaustavio biciklom, vratio i prišao Budvaninu navodno ga udarajući pesnicama.

Budvanin je pao, a državljanin Kazahstana je biciklom nastavio da vozi.

Ubrzo je na lice mjesta stigla Hitna pomoć koja je Budvanina transportovala u Klinički centar Crne Gore (KCCG), gdje je on zbog teških povreda operisan na odjeljenju neurohirurgije, gdje se trenutno nalazi na intezivnoj njezi i stanje mu je nepromijenjeno.

Kako policija nije imala nikakav trag, uzeti su snimci sa video nadzora sa okolnih objekata, te je pretragom identifikovan kazahstanski državljanin kome su lisice stavljene na ruke u naselju Lazi u stanu gdje živi.

Kazahstanski državljanin je danas upućen u Istražni zatvor u Spužu.

Bonus video: