Đuričković ubijen hicima ispaljenim iz blizine

“Smrt Radomira Đuričkovića je nasilna i nastupila je usled razorenja mozga duž kanala strijelne rane, prostreline, nanešene projektilom ispanjenim iz ručnog vatrenog oružja”, navodi se u obdukcionom nalazu vještaka sudske medicine dr Nemanje Radojevića

14150 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U nastavku suđenja u podgoričkom Višem sudu, optuženima za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju, početkom oktobra 2016. godine, juče je pročitan nalaz vještaka sudske medicine.

Prema navodima optužnice, Mario Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

“Smrt Radomira Đuričkovića je nasilna i nastupila je usled razorenja mozga duž kanala strijelne rane, prostreline, nanešene projektilom ispanjenim iz ručnog vatrenog oružja”, navodi se u obdukcionom nalazu vještaka sudske medicine dr Nemanje Radojevića.

Oštećenja na kapi pokojnog Đuričkovića nastala su od projektila iz vatrenog oružja, kada su usta cijev bila na rastojanju od oko 20 centimetara, dok na dostavljenoj jakni, gornjem i donjem dijelu trenerke, majici kratkih rukava i torbici nije dokazano prisustvo barutnih čestica”, navodi se u nalazu i mišljenju vještaka hemijske struke Forenzičkog centra u Danilovgradu.

Nastavak suđenja je zakazan za sedmi april.

Bonus video: