Begzić osuđen na dva mjeseca, odslužio kaznu u pritvoru

Begzić je proglašen krivim za krivično djelo izazivanje panike i nereda, koje mu tužilac stavlja na teret i izrečena mu je bila kazna zatvora u trajanju od dva mjeseca

10275 pregleda 58 reakcija 15 komentar(a)
Begzić uhapšen ispred poslovnice NLB banke, Foto: Savo Prelević
Begzić uhapšen ispred poslovnice NLB banke, Foto: Savo Prelević

Baranin Edin Begzić (36) osuđen je na dva mjeseca zatvora i od danas je na slobodi jer je u pritvoru bio od 30. decembra prošle godine.

On je uhapšen nakon što je ispred poslovnice NLB banke u centru Bara prijetio da će aktivirati eksploziv kako bi javnosti skrenuo pažnju na problematiku radnika nekadašnje prehrambene fabrike Primorka. Osnovni sud u Baru Begziću je pritvor produžio krajem januara.

Begzić je proglašen krivim za krivično djelo izazivanje panike i nereda, koje mu tužilac stavlja na teret i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od dva mjeseca.

Suđenje je završeno na prvom ročištu.

Ispred zgrade Osnovnog suda u Baru završetak suđenja čekali su rodbina i nekoliko desetina radnika "Primorke", prenosi Primorski portal.

Povezani članci

28. Decembar 2021.

Kraj drame u Baru: Begzić se predao

29. Decembar 2021.

Nisam terorista, branio sam radnike

30. Decembar 2021.

Begziću pritvor do 30 dana

26. Januar 2022.

Podnijet optužni predlog protiv Begzića

15. Februar 2022.

Begzić ostaje u pritvoru

Begzić je krajem decembra objavio preko Youtube kanala da je naoružan,i prijeteći eksplozivom, tražio da se obeštete bivši radnici „Primorke“. Sedam sati u blokadi je bila Ulica Maršala Tita. Nakon što se mirno predao, ispostavilo se da nije bio naoružan, niti imao eksplozivne naprave.

Navodno to je uradio da bi skrenuo pažnju na problem nekadašnjih radnika prehrambene fabrike „Primorka“ kojima se duguje novac za neizmirene zarade i doprinose.

Bonus video: