Zakletve položilo 18 novoizabranih sudija

Zakletve položilo 11 novoizabranih sudija Vrhovnog suda i šest novoizabranih sudija Apelacionog suda. Zakletvu položio i predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović

29553 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

"Ovo je za pravosuđe veliki dan, jer ovo su situacije koje se ne doživaljavaju, da u jednom danu bude izabrano toliko sudija i da toliko njih položi zakletvu. Očekujem da sada u punom kapacitetu možemo da radimo, to mi je posebno i lično zadovoljstvo, ali o tome ćemo u utorak kada dođete u sud. Čestitam vam svima i želim da nastavite da radite po zakonu jer jedino samo tako možemo da radimo i napredujemo", poručila je vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Vesna Vučković na svečanosti - polaganja zakletvi u prostorijama Sudskog savjeta.

I predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer čestitala je sutkinjama i sudijama napredovanje u pravosuđu, naglašavajući da od njih očekuje da budu nezavisni u radu.

"Želim da i u budućem radu budete nezavisni, jer kao što znate nezavisnost je uslov za vladavinu prava i da to ne doživljavate kao ličnu privilegiju već kao obavezu da služite jedino Ustavu, zakonu i drugim propisima i u interesu onih koji dolaze i traže pravdu od vas", poručila je predsjednica SS-a, tijela koje je gotovo svakodnevno imalo sjednice kako bi se što prije završili postupci brojnih izbora upražnjenih mjesta u sudskom sistemu.

Zakletve je položilo čak 11 novoizabranih sudija Vrhovnog suda - Ranko Vukić, Tatjana Ljujić, Zoran Šćepanović, Jelena Čabarkapa, Milenka Žižić, Nevenka Popović, Seka Piletić, Marijana Pavićević, Katarina Đurđić, Vojin Lazović i Snežana Vukčević.

Na svečanosti su prostorijama Sudskog savjeta zakletve je položilo i šest novoizabranih sudija Apelacionog suda Ana Vuković, Predrag Tabaš, Vesna Moštrokol, Evica Durutović, Danijela Vukčević i Dijana Radulović.

Zakletvu je položio i predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Bonus video: