”Travu” valjao u Pinku?

Da je droga pripadala optuženom potvrdilo je DNK vještačenje, kojim je utvrđeno da nađeni biološki trag potiče od optuženog, kazao je tužilac

5434 pregleda 5 komentar(a)
Mirko Ivanović napušta sud, Foto: Jadranka Ćetković
Mirko Ivanović napušta sud, Foto: Jadranka Ćetković

Presuda Mirku Ivanoviću (27) iz Berana, zbog krivičnog djela - nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u bjelopoljskom Višem sudu biće izrečena 15. marta.

Ivanović je, prema optužnici, 15. septembra prošle godine, u kafe baru “Pink” u Beranama, gdje radi kao konobar, prodao konoplju sugrađaninu Eldinu Kastrat.

Droga, upakovana u tri ručno pravljena zamotuljka ukupne mase 2,11 grama, bila je sakrivena u donjem vešu Eldina Kastrat, nakon čega su policijski službenici i u šanku tog kafe bara, ispod bureta za pivo, pronašli još 0,629 grama iste droge, dok su u torbici okrivljenog našli rasutu drogu 0, 067 grama.

Tužilac Vladan Đalović, u završnim riječima kazao je da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je optuženi počinio djelo onako kako je to predstavljeno optužnicom a da na to ukazuju u pisani dokazi.

”Da je pomenuta droga pripadala optuženom potvrdilo je DNK vještačenje, kojim je utvrđeno da nađeni biološki trag potiče od optuženog”, kazao je tužilac, dodajući da pri izricanja sud ima u vidu činjenicu da Ivanović više puta osuđivan za istorodna djela.

Njegov branilac, advokat Nikola Čukić, je kazao je da djelo nije dokazano, zbog čega je jedina pravična odluka - oslobađajuća.

Što se tiče tragova DNK, advokat se pozvao na svjedočenje optuženog da je tri zamotuljka uzeo od Eldina, razvio ih i uzeo prašinu iz marihuane, na kojoj su ostali njegovi tragovi.

Bonus video: