Policajce provjerava Unutrašnja kontrola

Iz Uprave policije juče su odgovorili na pitanja Vijesti koja su im poslata 30. januara, objasnivši da je tužilac ocijenio da u postupcima policajaca nema elemenata krivičnog djela

8707 pregleda 1 komentar(a)
Nema odgovornih za incident na podgoričkom Bulevaru Sv. Petra Cetinjskog (Ilustracija), Foto: Shutterstock / Predrag Janković
Nema odgovornih za incident na podgoričkom Bulevaru Sv. Petra Cetinjskog (Ilustracija), Foto: Shutterstock / Predrag Janković

Policajci koji su, navodno, krajem januara zaustavili pa maltretirali novinara Prve televizije Nikolu Đurovića i njegovog prijatelja, te noći nisu bili na dužnosti.

To je Vijestima nezvanično rekao sagovornik iz vrha Uprave policije, ali se u zvaničnim odgovorima to ne pominje.

Iz te institucije juče su odgovorili na pitanja Vijesti koja su im poslata 30. januara, objasnivši da je tužilac ocijenio da u postupcima policajaca nema elemenata krivičnog djela:

”Centru bezbjednosti Podgorica su 31. januara N.Đ. i S.R. podnijeli krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica, a u kojoj su naveli da su im ta lica prethodnu noć, dok su se kretali vozilom prepriječila put i tom prilikom im se drsko obraćala. Od službenika Uprave policije koji su tu noć bili angažovani na obavljanju radnih zadataka, prikupljena su obavještenja na okolnosti događaja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnog djela”.

Iz UP su objasnili da su formirani spisi predmeta proslijeđeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije.

Đurović je ranije ispričao Vijestima da je automobilu u kom je bio suvozač 30. januara uveče, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, put prepriječio “golf 5”, na kom su zatamnjena stakla.

Prethodno, na semaforima na raskršću tog bulevara i Ulice Svetozara Markovića, vozač “golfa” uletio je ispred automobila u kom je Đurović bio suvozač. Nakon toga, njegov prijatelj je svirnuo i ablendovao.

”Počeli su da koče ispred nas, mi smo se prestrojili u desnu traku, i na skretanju kod lokala ‘Bulevar’ prepriječili su se ispred nas ‘golfom’, a potom su četiri muškarca istrčala iz vozila i bukvalno se nalijepili na vrata vozača.

”Pitali su ga: ‘Šta je bilo?’, jedan od njih pokazao je policijsku značku i tražio mu ličnu kartu... Jedan je udarao u automobil i prijetio, a potom prošao sa moje strane, kada sam spustio prozor otvorio je i moja vrata, a potom udario u krovište vozila i tražio mi ličnu kartu. Kada sam vadio dokumenta, drugi je vidio da je među njima i press kartica i počeli su da ga smiruju”, rekao je ranije Đurović.

Dodaje da im je taj koji je smirivao situaciju rekao da nije bilo ništa, da sve zaborave i da je nesporazum.

Đurović je pitao kako je moguće da im policajci u civilu ne objašnjavaju zašto su zaustavili automobil koji nije u prekršaju, da im govore da je zabranjeno gledati.

On dodaje da se četvorka nakon incidenta vratila u “golf”, a oni nastavili dalje i da su ih ponovo vidjeli kod hrama Hristovog vaskrsenja.

Bonus video: