Zbog prekida rada softvera odloženo suđenje

Na narednom glavnom pretresu koje je zakazano za 11. april, planirano je da svjedoči Marija Bojović, sestra pokojnog Nikole Bojovića

4053 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Nastavak suđenja okrivljenom Ratku Koljenšiću, optuženom za krivično djelo - kriminalno udruživanje i krivično djelo - teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila 2013, danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici.

Suđenje je odloženo zbog prekida rada softvera preko kojeg je trebalo da video linkom iz suda u Beogradu svjedok daje izjavu.

Na narednom glavnom pretresu koje je zakazano za 11. april, planirano je da svjedoči Marija Bojović, sestra pokojnog Nikole Bojovića.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postavli Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić.

Okrivljeni Ratko Koljenšić je u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Sašom Cvetanović, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 eura, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

U optužnici se navodi da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine.

Bonus video: