Ubio tuđu junicu sa nekoliko hitaca

Ulcinjanin A.D. osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i mučenje i ubijanje životinja

14678 pregleda 45 reakcija 3 komentar(a)
Lovačka puška (ilustracija), Foto: Shutterstock
Lovačka puška (ilustracija), Foto: Shutterstock

Sa nekoliko hitaca iz lovačke puške Ulcinjanin A.D. ubio je tuđu junicu koju je zatekao pored puta, ali na prvom saslušanju u policiji i tužilaštvu, odbio je da obrazloži zašto je to uradio, osim što je kazao da je na to bio prinuđen, saznanju “Vijesti”.

On je tri sata nakon skandaloznog incidenta uhapšen na licu mjesta zbog sumnje da je izvršio krivična djela - nedozvoljeno držanje oružja i mučenje i ubijanje životinja.

U petak veče, prema informacijama “Vijesti”, zadržan je na Odjeljenju bezbjednosti (OB) Ulcinj, ali je u subotu, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT), pušten da se u daljem postupku brani sa slobode, uz obavezu da nadležnim organima mora prijaviti svaku eventualnu promjenu adrese ili prebivališta.

Izvor “Vijesti” iz istrage kazao je da je A.D. i policiji i tužilaštvu u cjelosti priznao izvršenje djela koja mu se stavljaju na teret.

On je oko 16.00 časova, na području Štoja, kako je ispričao istražiteljima, ubio jednu junicu svojom lovačkom puškom, koju, kako je priznao, posjeduje bez dozvole.

Nakon toga, pozvao je društvo da mu pomognu da je transportuje do svog sela.

”Kada su prijatelji došli, slučajno ili ne, naišao je vlasnik ubijene junice i pozvao policiju. Oko 19.00 h, taj mještanin iz susjednog sela, uhapšen je i priveden u OB Ulcinj gdje je saslušan i zadržan. Sjutradan je dao izjavu i u Osnovnom državnom tužilaštvu, koje ga je pustilo da se brani sa slobode”, ispričao je naš sagovornik.

12 mjeseci zatvora dobiće onaj ko, kršeći propise, ubije, povrijedi ili muči životinju, navodi se u Krivičnom zakoniku. Ta kazna, kako piše, može biti i novčana. “Ko ubija ili povređuje životinje koje pripadaju posebno zaštićenim životinjskim vrstama, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina”, navodi se u istom aktu...

A.D, prema istim saznanjima, navodno nije htio da iznese razlog zbog čega je to uradio, navodeći samo da je bio prinuđen na takav potez.

Obećao je, tvrde sagovornici “Vijesti”, da će u nastavku postupka detaljno obrazložiti sve.

”Iskazao je i žal i kajanje zbog učinjenog djela i takođe obećao da to više nikad neće ponoviti”, rekao je izvor “Vijesti”.

Prema nezvaničnim saznanjima, A.D. i vlasnik ubijene junice nijesu u svađi niti imaju neraščišćenih računa.

Bonus video: