Viši sud potvrdio oslobađajuću presudu Rodiću, Gazivodi i Radulović

"Poslije pet godina od pokretanja ovog krivičnog postupka, sud je oslobađajućom presudom potvrdio i naše javno izjašnjenje iz 2017. godine, da u svom poslu nismo ništa nezakonito radili, te da je tadašnja medijska promocija lažnih optužbi služila samo za našu diskreditaciju zbog rada na drugim predmetima koji su u to vrijeme privlačili veliku pažnju javnosti"

3419 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom su advokati Goran Rodić, Siniša Gazivoda i Marija Radulović oslobođeni optužbe za krivično djelo prevara u pokušaju.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju advokata, Viši sud odbio je kao neosnovanu žalbu tužioca i potvrdio presudu Osnovnog suda, kojom su Rodić, Gazivoda i Radulović oslobođeni od optužbe za krivično djelo prevara u pokušaju.

"Poslije pet godina od pokretanja ovog krivičnog postupka, sud je oslobađajućom presudom potvrdio i naše javno izjašnjenje iz 2017. godine, da u svom poslu nismo ništa nezakonito radili, te da je tadašnja medijska promocija lažnih optužbi služila samo za našu diskreditaciju zbog rada na drugim predmetima koji su u to vrijeme privlačili veliku pažnju javnosti", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Rodić, Gazivoda i Radulović u međuvremenu pokrenuli šest postupaka protiv države zbog nezakonitog postupanja i kršenja ljudskih prava od njenih organa u tom krivičnom postupku, i dobili šest presuda u svoju korist.

"Od kojih su dvije presude već pravosnažne. Isto očekujemo i za ostale presude. Pet godina neosnovanog progona u cilju naše diskreditacije, nije prvi takav slučaj u crnogorskom pravosuđu, ali bi nam satisfakcija za pretrpljeno zaista bila da to bude i posljednji primjer. Konačno, uvođenje odgovornosti za nezakonita postupanja u pravosuđu, bilo bi garancija da se više ne ponavljaju ovakvi i slični slučajevi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: