UP: Policija u Podgorici pronašla pištolj, u Nikšiću dva pištolja, pušku i 58 metaka

"Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se N.T. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"

5648 pregleda 4 komentar(a)
Oružje oduzeto u Nikšiću, Foto: Uprava policije
Oružje oduzeto u Nikšiću, Foto: Uprava policije

Pripadnici Policije su tokom vikenda u Podgorici i Nikšiću, u dvije odvojene aktivnosti, oduzeli više komada vatrenog oružja, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

"Podgorička policija je u naselju Donja Gorica u jednom ugostiteljkom objektu kontrolisala lice N.T. (51) iz Podgorice, kod kojeg je u torbici pronašla pištolj", ističe se u saopštenju UP.

Oduzeti pištolj
Oduzeti pištoljfoto: Uprava policije

U saopštenju se dodaje da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.T. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz UP su dodali da je nikšićka policija, pretresla stan i druge prostorije koje koristi D.P. (19) iz Nikšića.

"Pretresom su pronađena i oduzeta dva pištolja, puška i 58 komada municije različite vrste i kalibra. Od D.P i Z.P. (52) iz Nikšića su prikupljena obavještenja i o svemu je obaviješten državni tužilac koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon dostavljenih nalaza vještačenja oružja i municije, kao i dodatno prikupljenih obavještenja", piše u saopštenju UP.

Bonus video: