Ćalović Marković: Biće zanimljivo vidjeti da li će Medenici biti određeno zadržavanje, može uticat na svjedoke, sudije

"Znamo da Vesna Medenica može da bude vrlo nezgodan svjedok za mnoge ako odluči da progovori, uključujući neke koji i danas obavljaju neke od najviših državnih funkcija"

43172 pregleda 29 reakcija 28 komentar(a)
Ćalović Marković, Foto: Boris Pejović
Ćalović Marković, Foto: Boris Pejović

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković kaže da je pitanje kako će dalje teći postupak protiv nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore i dodaje da je veliki korak već što je neko Vesnu Medenicu lišio slobode.

"Važan i hrabar korak novog specijalnog tužioca. Međutim, mi u sudstvu nismo imali nikakvu reformu, ono je ostavljeno onakvim kakvim ga je ostavila Vesna Medenica i zbog toga kažem da ćemo vidjeti da li će ona biti zadržana ili neće, a kamoli kasnije da li će biti podignuta optužnica", rekla je Ćalović Marković za N1.

Dodala je da je upravo Medenica birala kadrove u vrhu pravosuđa i sudstva.

Ona je rekla da će biti zanimljivo vidjeti da li će sudija za istragu odrediti njeno zadražavanje jer, kako navodi, sasvim sigurno može da utiče na svjedoke, postupajuće sudije i pojedine sudije za istragu.

"Znamo da Vesna Medenica može da bude vrlo nezgodan svjedok za mnoge ako odluči da progovori, uključujući neke koji i danas obavljaju neke od najviših državnih funkcija. Vidjećemo kojim putem će poći - da li će pratiti stope Svetozara Marovića, ćutati i čekati da se farsično odigra postupak ili ćemo konačno vidjeti nešto drugačije od strane našeg pravosuđa", kazala je Ćalović Marković.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima.

Biće saslušana u Kliničkom centru Crne Gore, gdje je hospitalizovana.

Bonus video: