Nikšićanin ostaje iza rešetaka još dva mjeseca

Vijeće Vrhovnog suda produžilo pritvor Nikšićaninu, čiji “kurir” je početkom godine uhapšen sa oko 300 kilograma skanka

6375 pregleda 0 komentar(a)
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava prihoda i carina
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava prihoda i carina

Sudije Vrhovnog suda za još dva mjeseca produžile su pritvor Nikšićaninu V.M, čiji “kurir” N.M. je početkom godine uhapšen u Vraćenovićima sa oko 300 kilograma skanka.

Okrivljeni V.M. uhapšen je krajem januara, a na saslušanju je priznao da je 4. tog mjeseca angažovao dvadesetsedmogodišnjeg N.M. iz Nikšića da teretnjakom odveze drogu do kupca u Sloveniji.

”Imajući ovo u vidu, a posebno količinu opojne droge i način njenog pakovanja evidentno je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni V.M. radi prodaje držao navedenu količinu opojne droge...Pritvor protiv okrivljenog V.M. određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici Kri.br.2/22 od 26.01.2022.godine, produžen rješenjem vijeća Višeg suda u Podgorici Kv.br.137/22 od 24.02.2022.godine, produžava se za još dva mjeseca, tako da isti po ovom rješenju može trajati do 24.06.2022. godine do 11.30 časova”, piše u rješenju vijeća Vrhovnog suda kojim je predsjedavao sudija Miraš Radović, a u kom su bile i sutkinje Milenka-Seka Žižić i Seka Piletić.

Sudije obrazlažu da u dosadašnjem toku trajanja pritvora istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga, jer Forenzički centar Danilovgrad još nije dostavio rezultate DNK vještačenja i hemijskog vještačenja, a da je potrebno sprovesti i vještačenje iz oblasti digitalnih dokaza i informacionih tehnologija:

”Koji će dati nalaz i mišljenje u vezi komunikacija okrivljenih međusobno i sa trećim licima, neposredno prije i u vrijeme izvršenja krivičnog djela”.

Sudije naglašavaju da je osnovan zahtjev Višeg suda - da se okrivljenom produži pritvor, kao i da su prilikom donošenja odluke imali u vidu težinu krivičnog djela za koje je okrivljeni osnovano sumnjiv i težinu kazne koju može očekivati za slučaj da bude oglašen krivim.

Bonus video: