Komisija za odbranu i bezbjednost DPS: Utvrditi autentičnost snimaka o događajima na Cetinju i pokrenutu hitnu istragu

"Ovim se ukazuje da su kriminalne grupe bile uključene u događaje oko ustoličenja na Cetinju prošle godine, te da se u misiji "ponižavanja naše države" sa raznih adresa u Crnoj Gori i van nje u bitnoj mjeri uticalo na odluke i rukovođenje samom akcijom"

13713 pregleda 28 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Komisija za odbranu i bezbjednost DPS traži utvrđivanje autentičnosti viralnih snimaka o događajima na Cetinju i pokretanje hitne istrage.

"Snimci koji su postali viralni na društvenim mrežama i u medijima, a na kojima se navodno čuje glas komandanta Protivterorističke jedinice Uprave policije Petra Kneževića, ukoliko su zaista tačni, još jedna su potvrda haosa koji je u noći između 4. i 5. seprembra vladao u bezbjednosnom sektoru Crne Gore. Ovim se ukazuje da su kriminalne grupe bile uključene u događaje oko ustoličenja na Cetinju prošle godine, te da se u misiji "ponižavanja naše države" sa raznih adresa u Crnoj Gori i van nje u bitnoj mjeri uticalo na odluke i rukovođenje samom akcijom", navodi se u saopštenju.

"Osim toga narativ i kvalifikativi na snimcima u kojima Knežević Cetinjane i sve druge građane koji su mirnim protestom branili vrijednosti građanske i multietničke Crne Gore, naziva "bagrom", potvrđuju našu tezu da smo tog dana branili državno dostojanstvo. Demokratska partija socijalista od nadležnih državnih organa zahtijeva hitnu istragu, kako utvrđivanje autentičnosti snimaka, tako i sprovođenje istrage o navodima iz njih samih", zaključuje se u saopštenju Komisije za odbranu i bezbjednost DPS.

Bonus video: