Katnić: Prijavu protiv Lazovića je odbacilo SDT, a ne Čađenović

"Ja sam to kontrolisao i našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića, jer je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima i o svim radnjama pravovremo je obavještavao pretpostavljene, što je doprinijelo otkrivanju počinilaca teških krivičnih djela"

53623 pregleda 92 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je, a ne Saša Čađenović, odbacilo krivičnu prijavu protiv Petra Lazovića, rekao je za Vijesti bivši glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić.

"Ja sam to kontrolisao i našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića, jer je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima i o svim radnjama pravovremo je obavještavao pretpostavljene, što je doprinijelo otkrivanju počinilaca teških krivičnih djela", kazao je on.

Iz SDT-a ranije danas saopštili su da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio da se formira predmet i preduzmu sve neophodne radnje, mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva u dokumentima Europola koje je objavio portal Libertas.

U tim dokumentima piše da Europol sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

Iz SDT su naveli da je specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara donio odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.

"U Specijalnom državnom tužilaštvu povodom podatka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od EUROPOL-a formirani su spisi predmeta u kojima je nakon sprovođenja određenih izviđajnih radnji specijalni tužilac S.Č. donio odluku 20.01.2022.godine, da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Nakon medijskih objava koji su objavljeni na portalu „Libertas Press“, glavni specijalni tužilac je naložio da se formira novi predmet i da se preduzmu sve neophodne radnje i mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva".

Bonus video: